login huidpaspoort

geen login?

Ga naar een vavin huidprofessional om jouw persoonlijke vavin huidpaspoort te maken.

zoek jouw huidprofessional
Op een stevige huidbarrière krijgt roodheid minder kans

Op een stevige huidbarrière krijgt roodheid minder kans

Na hun dertigste krijgen veel vrouwen plotseling last van rosacea: een terugkerende rode huid met uitgezette bloedvaatjes. De aanvallen van roodheid hebben iets weg van blozen. Groot verschil met een gezonde blush is dat een rosaceahuid meestal minder charmante rode pukkeltjes, bultjes en vaatjes vertoont. Daardoor wordt rosacea ook vaak verward met acne of couperose.

Wat is de oorzaak van rosacea? En nog belangrijker: hoe kom je van deze chronische huidaandoening af? De oorzaak van rosacea is erg complex en voor een deel nog onbekend. Wat we wel weten is dat de barrièrefunctie van de huid slechter is bij vrouwen met rosacea. Deze wordt daardoor gevoeliger voor schadelijke invloeden van buitenaf waardoor roodheid en ontstekingsreacties kunnen ontstaan.

Op welke triggers de huid precies reageert, verschilt per persoon. Bij de een is het vooral UV-licht of koude wind. Bij een ander vormen alcohol, roken of stress de grote boosdoener. Uit onderzoek blijkt dat er ook een relatie is tussen rosacea en demodexmijten. Deze huidmijt heeft iedereen, maar is in grotere hoeveelheden aanwezig bij mensen met rosacea.

Hoe kun je een onrustige rosaceahuid voorkomen? Het beste is om de triggers van roodheid eerst te leren kennen en vervolgens te mijden. Tegelijkertijd is het verstandig om die huidbarrière lekker te verstevigen. Ruwe behandelingen zoals peelings of bindweefselmassages zijn uit den boze. Kies liever producten met milde, werkzame stoffen die de huidbarrière helpen om zichzelf te versterken. Vavins moisturizer hydrateer 02b is zo’n product dat de huidbarrière verstevigt en roodheid vermindert.