login huidpaspoort

geen login?

Ga naar een vavin huidprofessional om jouw persoonlijke vavin huidpaspoort te maken.

zoek jouw huidprofessional
Oogcrème: begin er op tijd mee!

Oogcrème: begin er op tijd mee!

Met oogcrème hoef je niet heel jong te beginnen. Dat is althans wat je vaak hoort: een beetje dag- of nachtcrème smeren, dan komt het wel goed. Maar daar denken we bij Vavin toch anders over. Als er één plek in je gezicht snel verouderd, is het wel de huid rond de ogen. Deze is gevoeliger, dunner en droger ten opzichte van de rest van je gezicht. 
Schrik niet! Maar al rond je twintigste zet het verval in. Vanaf dat moment raken de verstevigende bindweefselcellen in de onderste lederhuid langzaam op hun retour. Daarnaast doen ook de cellen van de opperhuid er langer over om zichzelf te vernieuwen en houden ze minder goed vocht vast. Et voîla: daar zijn de fijne lijntjes en wallen rond de ogen als eerste teken van veroudering.

Een goeie oogcrème heeft wel degelijk zin om dit proces te vertragen. Je kunt er zelfs niet vroeg genoeg mee beginnen. Bindweefsel verslapt namelijk mede door schadelijke invloeden van buiten, de zogenaamde vrije radicalen. Deze vrije radicalen kun je bestrijden met extra antioxidanten. Let er dus op dat je oogcrème een flinke dosis antioxidanten bevat. Hydratanten helpen daarnaast om het vocht beter vast te houden. Wat je moet mijden, is oogcrème met parfum en andere vluchtige bestanddelen. Deze veroorzaken droogheid en irritaties.

Hydrateer 03 is de oogcontourcrème van Vavin. De crème is helemaal parfumvrij en zit boordevol ingrediënten die de huid hydrateren, beschermen en verstevigen. Zo gaan hyaluronzuur, gycerine, biosacchariden, butylene glycol en agave-extract vochtverlies tegen. Oliën en shea butter versterken de huidbarrière. Ketogluraat verstevigt; vitamine E en carotenoïden beschermen de dunne huid rond de ogen tegen vrije radicalen. Tot slot verhoogt schizophylan de weerstand. Het is verstandig om het gebruik van Vavin hydrateer 03 langzaam op te bouwen van een aantal keer per week naar dagelijks.