login huidpaspoort

geen login?

Ga naar een vavin huidprofessional om jouw persoonlijke vavin huidpaspoort te maken.

zoek jouw huidprofessional
Vitamines smeren werkt alleen in hoge dosis

Vitamines smeren werkt alleen in hoge dosis

Vitamines kunnen je huid een handje helpen. Bijvoorbeeld om ontstekingen te remmen of schade door zon en vrije radicalen tegen te gaan. Vitamine C – oftewel: ascorbic acid- is de favoriet van Vavin. Vitamine C heeft namelijk de zeer aangename eigenschap dat het de huid helpt om collageen aan te maken. En collageen, weten de meeste vrouwen van zekere leeftijd, is een belangrijk onderdeel van bindweefsel. Dat hebben we heel hard nodig om de ouder wordende huid een beetje stevig en strak te houden. Ook vangt vitamine C de vrije radicalen weg en voorkomt rimpels en pigmentvlekken.

Onder de noemer ascorbic acid vind je vitamine C dan ook regelmatig terug op de ingrediëntenlijst van cosmeticaproducten. Maar laat je niet misleiden. Vitamines penetreren moeilijk in de huid en verliezen hun werkzaamheid snel onder invloed van licht en zuurstof. Wil een vitamine C-crème effectief zijn, dan moet de concentratie ascorbic acid zeker 2 procent zijn én – erg belangrijk – luchtdicht verpakt. Een glazen potje mag er luxe uitzien. Het is een no go voor ingrediënten die hun werk moeten doen.

Let dus goed op de verpakking en ingrediëntenlijst, zodat je weet of er genoeg vitamine C in een crème zit. Vaak zijn dit varianten van vitamines – zogenaamde derivaten – omdat deze stabieler zijn. Van vitamine C dringt het derivaat ethyl ascorbic acid het diepst in de huid. Maar ook voor dit derivaat geldt: het moet hoog op de ingrediëntenlijst staan om de belofte van die stralende, strakke huid écht waar te maken.

Ons serum vernieuw 07 bevat een hoge concentratie van ethyl ascorbic acid in een luchtdichte verpakking. Het serum geeft de huid een extra boost om collageen aan te maken. Het resultaat is een gladde, stevigere huid. Omdat vitamine C een sterk antioxidant is, vervaagt het ook pigmentvlekken.
Naast vitamine C bevat vernieuw 07 ook hyaluronzuur om de huid te verstevigen. Door het huideigen ingrediënt protease heeft het serum een licht peelende werking: de buitenste huidcellen laten makkelijker los waardoor de huid zichzelf op een natuurlijke manier vernieuwt. Tot slot vervaagt een natuurlijk extract van de Agave plant rimpels.
Vavin vernieuw 07 is het beste als kuur van zes weken te gebruiken. Als je nu begint, zie je er tijdens de zomer(vakantie) stralend uit.