login huidpaspoort

geen login?

Ga naar een vavin huidprofessional om jouw persoonlijke vavin huidpaspoort te maken.

zoek jouw huidprofessional
Een slimme huid is op schadelijke invloeden voorbereid!

Een slimme huid is op schadelijke invloeden voorbereid!

Onze huid is veel slimmer dan de meeste mensen denken, en kan zoveel op eigen kracht. Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken bij Vavin!

Niets gebeurt zonder reden in de huid. Huidproblemen hebben vaak een diepere oorzaak. Vaak zijn ze het gevolg van een beschermingsreactie van de huid.

De huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buiten, dat is haar voornaamste functie. Op dit moment krijgen we steeds meer te maken met schadelijke omgevingsfactoren. Neem luchtvervuiling. Onze lucht wordt steeds meer verontreinigd door stoffen die er niet thuishoren. Denk aan landbouwchemicaliën of de uitstoot door industrie en verkeer. Daar heeft ook onze huid behoorlijk last van.
Luchtvervuiling brengt namelijk steeds meer vrije radicalen in de omgeving. Een vrije radicaal is een uiterst reactief molecuul. In feite nemen vrije radicalen ongevraagd deel aan biochemische processen in het lichaam waardoor deze ontregeld raken. Zo ontstaan bijvoorbeeld fouten in celdelingen. Met als gevolg dat cellen kunnen afsterven.

In de huid tasten vrije radicalen vetstoffen aan. De huidbarrière zwakt in feite af. Door de beschadiging van eiwitten ontstaan bovendien meer afvalstoffen. Ook het stevige collageen in de huid wordt aangetast wat afbraak doet aan de fundering van de huid.

Slim als ze is, doet onze huid er alles aan om deze aanval van vrije radicalen te pareren. Ze gaat onder andere meer talg aanmaken. Want deze fantastische, natuurlijke ‘huidcrème’ zit boordevol hydraterende en beschermende eigenschappen. En zo helpt het vitamine E-rijke talg vrije radicalen te neutraliseren en uit te schakelen.

Dat is goed om te weten. Want deze goedbedoelde beschermingsreactie kan helaas ook voor problemen zorgen. Zo klagen mensen in sterk vervuilde landen zoals China steeds vaker over een vette huid. Ze ervaren extra talg als last, en dat terwijl het de huid juist beschermt.

Kijk, dat bedoelen we dus: niets gebeurt zonder reden. De huid bedoelt het goed. En Vavin denkt dat het verstandig is om natuurlijke processen niet zonder meer teniet te doen.

De missie van Vavin blijft in 2018 onveranderd. Met wetenschappelijke vakkennis, goede producten en afgewogen behandelingen ondersteunen we de natuurlijke werking van de huid.
Met vriendelijke groet,

Lavienja Schreurs-Braam